PRAKTISK INFORMASJON
Foto: Helge Storhaug

Turen passer for alle, men det er en stor fordel å være vant til å gå i terrenget. Prøv den korte eller mellomste løypen dersom du er i tvil. I år er start og målområdet i Sandnes sentrum.


START OG MÅL

Mauritz Kartevoldplass i Sandnes Sentrum. 

Start kl. 09.00 - 10.30

Du går i tempoet som passer deg best, men må være i mål innen kl. 18.00 

Se løypeprofilen

PÅMELDING

Startkort kan også kjøpes ved Start        på Sandnes Brygge selve arrangementsdagen.​​​​​​​ Du kan betale med kontant eller Vipps.

Dersom du har kjøpt startkort på nett så kan startkort hentes ut på STF sitt tursenter i Kannik eller på Platou i Sandnes. Husk å vise kvitteringen som du fikk ved betaling. Startkort fungerer som billlett. Du kan også hente ut startkortet ved start mot å vise kvitteringen du fikk på mail ved betaling.

Startkort kan kjøpes på nett frem til tre dager før arrangementet det er rimeligere å kjøpe i forkant.


HVORDAN KOMME DIT

Vi anbefaler tog buss, eller sykkel. 

Gratis tog med Jærbanen for alle turkledde denne dagen.

Velger du å kjøre bil må du finne parkering på egenhånd. 

GODT FOTTØY

Turen går vekselvis langs smale stier i skogen, over fjell, langs turveier, over beitemark og gjennom noe myrlendt terreng.

TA MED MAT OG DRIKKE

Enkel kiosk med salg av pølser, is og brus ved friluftshuset på Gramstad. Det er drikkestasjon ved Fjogstadveien. Kafe i målområdet på Mauritz Kartevoldsplass.

KORTERE LØYPER

3 nuter: Går over Ulvanuten, vassfjellet og Kollirudla.

5 nuter: Går over Ulvanuten, Vassfjellet, Mattirudla, Bjørndalsfjellet og Kollirudla.


BLI EN FRIVILLIG

Bli med å hjelpe til under årets folkevandring for store og små i Sandnes. En kjempekjekk og sosial dugnad!  

Les mer her


7-NUTSTRIMMEN

Bli kjent med deler av ruten, noen av toppene og din egen turform før 7-nutsturen.

Les mer her


PREMIERING

Alle som fullfører den korte eller den lange for 1-9. gang får et emaljemerke som viser antall ganger de har gått. De som går for 10. gang, får en premie. De som går for 11. gang får et kort som brukes fram til neste premiering etter å ha gått 15 ganger.


DYR PÅ BEITE

Det er både storfe med kalv og sau med lam på beite i deler av traseen. En flokk storfe vil beskytte kalvene sine. For at møte mellom turgåer og dyr ikke skal oppleves ubehagelig så er det viktig å gå rundt flokken i god avtstand.


HUSK BÅNDTVANG

Hunder må holdes i bånd langs hele løypa.


DELTAKELSE PÅ EGET ANSVAR

Rovernes beredskapsgruppe (RBG) har hovedansvar for sikkerhet og førstehjelp på arrangementet. De nås på telefon   916 57 015. Hvis barn kommer bort fra foreldrene, følg dem til nærmeste topp der RBG håndterer saken videre. Ved svært alvorlige hendelser kontaktes AMK-sentralen direkte på telefonnr 113.

Frivillige i STF har på seg vester med   rød T, de er behjelpelig hvis det er behov for assistanse underveis. Enkelt førstehjelpsutstyr og samband/mobil på nutene.