Vi gleder oss til å presentere  en helt ny løype mellom Dale og Gramstad. Dette blir nok den flotteste 7-nutsturen noensinne, med luftig utsikt store deler av løypa. Turen går over Lifjell, Sørafjell, Kjerdalsfjellet, Skjørestadfjellet,  Fjogstadnuten, Øvre Eikenuten og Dalsnuten.

Turen starter og avslutter på Dale i Sandnes. Absolutt alle deltakere må melde seg på i forkant og ta skyttelbuss til og fra Sandnes sentrum. Det er ikke tillatt å parkere på Dale.

START OG MÅL

Skyttelbuss fra Sandnes sentrum ved Vågen videregående skole. Bussene går fortløpende fra kl. 0900 og går tur-retur fra Dale til Sandnes under arrangementet. Startkort deles ut ved påstigning på bussen. Bekreftelsen du fikk på mail ved påmelding må vises her.

Se løypeprofilen

PÅMELDING HER

Pris DNT medlem / ikke medlem
Voksen: 200,-/ 300,-
Barn/ ungdom: 50,- / 100,-

Deltakeravgiften er rimeligere for medlemmer i DNT
 

HVORDAN KOMME TIL STARTPUNKT FOR SKYTTELBUSS

Vi anbefaler tog buss, eller sykkel. 

Velger du å kjøre bil må du finne parkering på egenhånd. 

GODT FOTTØY

Turen går vekselvis langs smale stier i skogen, over fjell, langs turveier, over beitemark og gjennom noe myrlendt terreng.

TA MED MAT OG DRIKKE

Enkel kiosk med salg av pølser, is og brus ved friluftshuset på Gramstad. Det er drikkestasjon ved Fjogstadveien. Kafe i målområdet på Dale.


BLI EN FRIVILLIG

Bli med å hjelpe til under årets folkevandring for store og små i Sandnes. En kjempekjekk og sosial dugnad!  

Les mer her


7-NUTSTRIMMEN

Bli kjent med deler av ruten, noen av toppene og din egen turform før 7-nutsturen.

Les mer her


PREMIERING

Alle som fullfører den korte eller den lange for 1-9. gang får et emaljemerke som viser antall ganger de har gått. De som går for 10. gang, får en premie. De som går for 11. gang får et kort som brukes fram til neste premiering etter å ha gått 15 ganger.


DYR PÅ BEITE

Det er både storfe med kalv og sau med lam på beite i deler av traseen. En flokk storfe vil beskytte kalvene sine. For at møte mellom turgåer og dyr ikke skal oppleves ubehagelig så er det viktig å gå rundt flokken i god avtstand.


HUSK BÅNDTVANG

Hunder må holdes i bånd langs hele løypa.
DELTAKELSE PÅ EGET ANSVAR

Rovernes beredskapsgruppe (RBG) har hovedansvar for sikkerhet og førstehjelp på arrangementet. De nås på telefon   916 57 015. Hvis barn kommer bort fra foreldrene, følg dem til nærmeste topp der RBG håndterer saken videre. Ved svært alvorlige hendelser kontaktes AMK-sentralen direkte på telefonnr 113.

Frivillige i STF har på seg vester med rød T, de er behjelpelig hvis det er behov for assistanse underveis. Enkelt førstehjelpsutstyr og samband/mobil på nutene.